hits

Veganske kanelsnurrer

Heisann!

Igår hadde jeg en super god frokost. Den bestod av veganske kanelsnurrer, mandelmelk og mango. Det er kanskje ikke den sunneste frokosten som finnes, men jeg synes det er lov å unne seg noe ekstra godt i helgene. Grunnen til at jeg spiste veganske kanelsnurrer er fordi jeg prøver å spise mest mulig vegansk mat. Jeg er ikke veganer, men kutter ut mest mulig kjøtt og meieriprodukter med tanken på miljøet, dyrelivet og helsen. Egentlig har jeg lyst til å bli 100% veganer, men spiser hva jeg vil i helgene eller om jeg er ute med venner. Er litt kjipt å måtte lage all maten sin selv og ikke kunne kose seg med venner og familie. 

For noen dager siden var jeg skikkelig søtsugen. Noe jeg er nokså ofte. Uheldigvis inneholder de fleste søtsaker som sjokolade, kaker og gjærbakst meieriprodukter. Noe som jeg synes er veldig dumt nå som jeg prøver å spise mest mulig vegansk mat. I tillegg hadde jeg utrolig lyst på kanelsnurrer. Så jeg bestemte meg for å finne på noe lurt. Jeg sjekket litt rundt på Google og fant til slutt en oppskrift på veganske kanelsnurrer som jeg bestemte meg for å prøve ut. Resultatet ble overraskende bra. Personlig smakte de helt likt vanlige kanelsnurrer, eller til og med enda bedre. Jeg lot resten av familien smake og de var helt enige. Det endte med suksess! 

Mange tror sikkert at det å være veganer er kjedelig og at de har lite å velge mellom. Det er helt feil. Det finnes så sykt mye å velge mellom når det gjelder planter, frukt, grønnsaker, forskjellig korn og mye mer. I tillegg trenger man ikke bare å spise sunt for å være veganer. Som for eksempel kanel snurrene jeg laget. De er ikke noe særlig sunne, men veganske. Etter at jeg begynte å spise mer vegansk har jeg smakt utrolig mange nye smaker og laget mange nye retter. Kommer sikkert aldri til å bli matlei igjen! Noe som også er bra er at jeg får i meg masse vitaminer og mineraler kroppen trenger. 

Siden de veganske kanel snurrene ble så gode har jeg veldig lyst til å dele oppskriften med dere! Anbefaler dere på det meste å prøve ut. Oppskriften inneholder også bare 7 ingredienser og er nokså enkel å lage. Oppskriften er på ca 10 snurrer, men jeg laget flere i mindre størrelser. 

 

Link til oppskriften finner du her: Veganske Kanelsnurrer 

Skriver også opp ingrediensene og fremgangsmåten her fordi det står på engelsk på nettsiden. 

Ingredienser:

  • 1 pakke gjær eller (2 1/4 ss)
  • 240 ml mandelmelk 
  • 112 g vegansk smør, eller kokosnøtt olje (Jeg hadde ikke vegansk smør, så brukte kokosnøtt olje)
  • 1/4 ss salt (Kan sløyfes)
  • 400 g mel
  • 1 1/2 ss kanel
  • 63 g organisk eller vanlig sukker

 

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 170-180 grader.

- Først lunket jeg mandel melken og kokosnøtt oljen i en liten panne. (NB: Ikke varm det for mye, da dør gjæren.)

- Etterpå helte jeg det oppi en bakebolle og tilsatte gjæren. Bland gjæren i melken og oljen til du ikke kan se den lenger.

- Når det var ferdigblandet tilsatte jeg melet. Bruk en sikt for å gjøre røren minst mulig klumpete. Hell litt og litt mel ned i røren til du begynner å få en jevn blanding. Når den begynner å bli til en deig er det lurt å blande inn resten av melet med hendene.

- Etter at du har blandet inn alt eller nesten alt melet vasker du hendene og bakebollen. Etterpå smører du bakebollen med litt olje (Jeg brukte olivenolje). Så legger du deigen ned i bollen og ruller den i oljen. 

- Når det er gjort er det bare til å dekke bakebollen med plastfolie og sette den et varmt sted til heving. (Ca 1 time)

- Etterpå er det bare til å rulle ut deigen og dekke den med sukker og kanel, rulle den til en pølse og kutte den opp i jevne stykker.

- Legg snurrene i en ildfast for vedsiden av hverandre. 

- Sett den ildfaste formen på en rist og plaser den midt i ovnen. 

Stekes i ca 25min.

Topp gjerne snurrene med melis/melis glasur. 


#vegan #veganskmat #kanelsnurrer #mat #helg #2017 #oppskrift #mango 

 

14 kommentarer

http://hevhodet.blogg.no/

07.01.2017 kl.03:46

Heii :) så utrolig flott blogg du har!! :) Skikkelig fin! Kanelsnurrene så jo deilig ut. Fikk nesten vann i munnen hehe..

I r l i n

07.01.2017 kl.12:03

Nam!! :D God helg!

Seline Ekelund

07.01.2017 kl.14:28

Nam, det hørtes veldig godt ut! :D

lailaan

07.01.2017 kl.16:20

Dette så godt ut:)

Victoria Larsen

07.01.2017 kl.16:26

Ser kjempe gode ut! :)

Iselin

07.01.2017 kl.16:43

Det er lenge siden jeg har spist, fikk skikkelig lyst på det nå :)

Ida Øverland

07.01.2017 kl.20:11

omg dette skal jeg lage i morgen! takk for supertips!

siljefjaren

07.01.2017 kl.20:28

NAM, så gode de så ut!

Jenny Langvatn

07.01.2017 kl.23:28

nam så deilig ut! elsker kanelsnurrer!

Marie Caroline

08.01.2017 kl.01:46

Ble så utrolig glad av å lese at du vil kutte ned på dyreprodukter, det hjelper virkelig utrolig mye! Fantastisk at flere blir bevisste, og å poste veganske oppskrifter er en kjempe fin måte å inspirere på❤️ og de så kjempe gode ut, må virkelig prøves!

Regine Ness Karlsen

08.01.2017 kl.15:00

Marie Caroline: Tusen takk for positiv tilbakemelding! <3

Little Miss Sunshine

08.01.2017 kl.13:34

Nam, dette så godt ut! :-)

Live

10.04.2017 kl.12:48

Min lillesøster er "veganer på fulltid" Og min storebror er allergisk mot alt av meieriprodukter... Prøvde å lage disse for at vi alle skulle kose oss til kaffen og guri dette ble bokmerke på alle nettlesere jeg har! Hva skal vi med animalske produkter når det blir like bra om ikke bedre uten? Jeg selv er ikke veganer, men som mange sier: kutt ut det du kan, så får du heller spise det du ikke klarer å slutte med. Å spise mindre animalske produkter er mye bedre enn å tenke at det ikke er noe poeng fordi man for eksempel ikke vil slutte med ost. Jeg syns du er flink! Ha en fin dag :)

Regine Ness Karlsen

11.04.2017 kl.01:31

Live: Jeg er helt enig med deg der! Håper dere likte oppskriften. Dere er minst like flinke! Stå på videre <3

Skriv en ny kommentar

Regine Ness Karlsen

Regine Ness Karlsen

18, Haugesund

Hei! Mitt navn er Regine Ness Karlsen og jeg er en 18 år gammel jente fra Karmøy/Haugesund. Jeg blogger om hverdagen min, trening, kosthold, bilder, mote og ellers om ting som faller meg inn. Håper at dere vil følge bloggen min videre fremover!

Kategorier

Arkiv