hits

Droppet ut av vgs

Hei.

Den 16. august var den siste dagen for meg på Haugesunds Toppidrettsgymnas. Tanken på å droppe ut hadde vært med meg lenge og til slutt ble jeg fast bestemt på å gjøre akkurat dette. Det var flere grunner til at jeg valgte å gjøre dette. For det første var jeg ikke helt sikker på om jeg hadde valgt rett fra starten av. Det å velge vgs er et vanskelig valg. For mange er dette et vanskelig valg om de ikke vet hva de skal gjøre videre. Jeg trodde først at det var der jeg ville gå, men jeg valgte tydeligvis feil. Den største grunnen for at jeg valgte HTG var på grunn av treningen. Uheldigvis ble det ikke like kjekt da jeg slutten på MMA og ikke hadde sporten jeg søkte inn med en gang. Dette var på grunn av gjentatte skader og legg betennelse. Jeg ville heller satse på styrketrening fordi jeg ville unngå disse skader. Det verste som kan skje innen en idrett er skadene. Hvis man blir skadet eller sliter med betennelse ødelegger det så mye for det man klarer å oppnå. Jeg følte at alle pausene ødela alle resultatene jeg hadde oppnådd. I tillegg presset jeg meg altfor hard. Jeg har alltid følt press om å være den beste i alle områder som på treninger, skole og generelt i alt jeg har holdt på meg. Dette er både en fordel og en ulempe. Jeg blir fort godt i ting og lærer fort, men presser meg alikevell for hardt og ender meg store nedturer. Det samme hendte på skolen. Før jeg søkte tenkte jeg ikke særlig over selve skole delen. Noe jeg virkelig burde ha gjort. Jeg har aldri vært en særlig fan av skole, men har alikevell presset meg til nokså gode karakterer i de fleste fag. Alt dette presset på skolen fikk meg stresset og ga meg lite søvn. Det var ikke få ganger jeg satt oppe så å si hele nettene for å øve på prøver. Noe jeg vet skjer med mange. Det var også andre ting som fikk meg til å velge å droppe ut. Jeg klarte ikke å finne meg til rette og følte jeg ikke passet inn helt. I starten av skoleåret var det helt greit, men etterhvert ble det bare verre og verre. Til slutt klarte jeg ikke å stå på mer. Humøret mitt gikk til bunns. Karakterene mine gikk nedover og jeg kunne ikke se lyset i enden av tunellen. Jeg måtte komme meg bort der ifra. Det var en lang prossess med møter og tilsnakk fra foreldre, lærere og andre som var involvert. Jeg ble til slutt permittert ut de siste dagene på skolen før juleferien. Heldigvis reddet permisjonen meg til å bestå i alle fag slik at ikke fraværs grensen skulle ta knekken på meg om jeg valgte å fortsette det neste halvåret. Jeg trengte virkelig en pause fra alt. Tankene mine og resten av meg trengte å komme på plass igjen. 

Da skolen nærmet seg igjen etter nyttår hadde jeg ikke noen ønske om å begynne igjen. Så det endte opp med at jeg faktisk droppet ut. Dette er selvfølgelig ikke et veldig lurt valg, men det har vært det beste valget for meg. Hadde jeg fortsatt ville nokk alt blitt mye verre. De siste ukene på skolen før ferien hadde jeg ikke noe som helst konsentrasjon og det eneste jeg tenkte på var at jeg ville komme meg bort derfra. Jeg klarte ikke å følge med i timene eller øve på prøver. 

Nå går jeg ikke på skole, men har planer om å begynne på en ny skole til neste semester. I mellomtiden er jeg desperat etter en jobb fordi jeg ikke har lyst til å slenge hjemme hele tiden. Jeg jobber masse med å prøve å finne meg en jobb. Dessverre er det veldig vanskelig å finne seg en jobb når jeg er såpass ung og mangler erfaring. Håper så inderlig at jeg finner meg en jobb til slutt. Ellers er det muligheter for at jeg kan komme meg inn på en annen skole for å gå resten av semesteret med studiespesialisering ferdig. Dette gjelder kun hvis det er plass på noen andre skoler. Noe som ikke er garantert. Jeg har egentlig ikke lyst til å starte på en ny skole og gjennomføre resten av semesteret fordi jeg er sykt skolelei og mangler motivasjon til å arbeide med prøver og innleveringer. Dette er et vanskelig valg, men det hadde vært smart å ha gjennomført resten av semesteret. Uansett hadde jeg nokk fått det bedre på en annen skole. Da hadde jeg fått en ny start og møtt mange nye mennesker. 

Dette innlegget ble litt lang så jeg skal poste et annet innlegg senere i sammenheng med hva jeg skal gjøre videre. Vi snakkes. 


#2017 #vgs #skole #valg 
 

9 kommentarer

Victoria Larsen

08.01.2017 kl.15:18

Det er vanskelig å velge i dag altså! Tok selv et friår, så det er ikke noe dumt i det hele tatt! Jeg håper du får en fin Søndag :-)

loudmind

08.01.2017 kl.16:27

Skole er ikke alltid riktig valg for alle. Jeg har kjent meg innesperret og ''kvalt'' av skolen. Jeg droppet ut etter 1. videregående og begynte å jobbe fulltid. Jeg driver nå eget firma som går veldig bra. Erfaringen jeg har fått de siste årene er noe jeg aldri hadde fått på skolebenken.

Lykke til

Regine Ness Karlsen

08.01.2017 kl.17:45

loudmind: Så bra å høre at det går bra med deg! Stå på videre.

Charlotte

08.01.2017 kl.17:40

Jeg hadde det på akkurat samme måte da jeg gikk på vgs. Jeg gikk studiespesialisering og skjønte ikke hvorfor jeg var der engang. Passet overhode ikke inn og ble fort en outsider. Det hadde med mine holdninger til det hele å gjøre. Jeg var mye borte og måtte ha skriv fra psykolog for å få godkjent fraværet og fullført skolen. I ettertid angrer jeg for at jeg tvang meg selv til å fullføre selv om alt i kroppen min tilsa at jeg ikke skulle gjøre det. Nå er jeg ferdig med vgs, med dårlige karakterer og en bitterhet over at jeg ble "tvunget" til dette. Helt grusomt.

Aner ikke hva jeg vil gjøre med livet mitt hva gjelder videre utdanning. Det plager meg at jeg må ta opp fag for å kunne utdanne meg til det jeg virkelig vil, så jeg har på en måte gitt opp. Får hjelp av NAV til å søke jobb nå. De er veldig hjelpsomme der, så det anbefales istedenfor å gå hjemme hver dag i alle fall.

Regine Ness Karlsen

08.01.2017 kl.17:47

Charlotte: Takk for tilbakemelding å støtte! Håper du finner ut av ting i nærmere fremtid.

Kattis17

08.01.2017 kl.18:14

Droppet selv ut etter 2 år på vgs, jobbet, begynte på en helt annen skole for å bli frisør, og nå er jeg lærling :) Du kan få hjelp gjennom NAV til å finne en praksisplass imens, men det er ikke noe lønn å få om man er under 18 gjennom de, så lurest er vel å finne noe selv!

Regine Ness Karlsen

08.01.2017 kl.18:47

Kattis17: Takk for tips! Lykke til videre.

Ida Øverland

08.01.2017 kl.22:40

dette var spennende lesning. takk for at du delte din historie!

Regine Ness Karlsen

08.01.2017 kl.22:41

Ida Øverland: Selv takk!

Skriv en ny kommentar

Regine Ness Karlsen

Regine Ness Karlsen

18, Haugesund

Hei! Mitt navn er Regine Ness Karlsen og jeg er en 18 år gammel jente fra Karmøy/Haugesund. Jeg blogger om hverdagen min, trening, kosthold, bilder, mote og ellers om ting som faller meg inn. Håper at dere vil følge bloggen min videre fremover!

Kategorier

Arkiv